Roti Sardin Gulung






Bahan-bahan

-  Roti
- Sardin
- 1 ulas bawang besar (potong dadu)
-2 biji cili merah (potong serong / kecil)
- Sedikit garam
- Minyak masak
- 1 biji limau nipis / kasturi
- 1 biji telur
- Sedikit tepung gandum + air (bancuh)




Cara Memasaknya


[1] Hancurkan ikan sardin menggunakan garpu.

[2] Panaskan minyak dan tumis bawang besar bersama cili merah. Masukkan sardin. Tambahkan garam dan perahan limau nipis. Biarkan hingga masak.

[3] Kukus roti.

[4] Gelekkan roti yang dikukus tadi menjadi leper. Letak inti dan terus gulung. Kat hujung tu letak bancuhan tepung gandum bagi roti tu melekat.


[5] Celupkan roti tadi dalam telur dan terus goreng setelah minyak panas.



Selamat mencuba :)




    Credit : Mr Google




No comments:

Post a Comment